FOREO, Kadınlar Günü’nde Güzellik Standartlarını Değiştirmeye Hazırlanıyor!

Kadınlar Günü yaklaşırken, dünyanın önde gelen cilt teknolojisi markası FOREO, “güzellik kurallarını yıkan” Kadınlar Günü kampanyasıyla güzellik standartları konusundaki tartışmaları sarsmaya hazırlanıyor.

Katı kurallar ve gerçekçi olmayan beklentilerle dolu bir toplumda FOREO; güzelliğin acı ve ıstırap içermesi gerektiği fikrini, güzel olarak algılanmak için tüm yüzünüzün makyajlı olması gerektiğini veya sürekli mükemmellik çabasını reddediyor. Bunun yerine, kadınları geleneksel güzellik ideallerinden kurtulmaya davet ederek ve onlara kendilerini yaşama, sevme ve önemseme konusunda kendi fikirlerini takip etmeleri için ilham vererek bu modası geçmiş normlara meydan okuyor.

Dünya Kadınlar Günü, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları arayışına dayanan zengin bir tarihe sahiptir. Kuzey Amerika ve Avrupa’daki işçi hareketlerinin kadın haklarını savunduğu 20. yüzyılın başlarına kadar uzanıyor. Resmi olarak 1975 yılında Uluslararası Kadın Yılı sırasında tanınmıyor ve 1977 yılında Birleşmiş Milletler Kadın Hakları ve Uluslararası Barış Günü olarak ilan ediliyor. O zamandan bu yana, kadın hakları için küresel bir birleşme noktası haline gelerek, cinsiyet eşitliğini ve kadınların dünya çapında katılımını teşvik ediyor.

‘’Foreo “Kuralları Yık’’ Kadınlar Günü kampanyası; dünya çapında kadınları uzun süredir baskı altında tutan modası geçmiş güzellik standartlarına ve sosyal normlara meydan okumaya olan sürekli bağlılığımızı temsil ediyor. Yenilikçi teknoloji sayesinde acı yerine zevke, trendler yerine bireyselliğe ve hepsinden önemlisi dayatılan beklentiler yerine güçlenmeye öncelik veriyoruz. Kadınlar güzelliği kendi koşullarına göre tanımlamakta özgür olmalıdır ve bu nedenle bazı kurallar yıkılmak ya da unutulmak içindir.” diye açıklıyor FOREO Türkiye Genel Müdürü Adnan Beciragic.

Güzellik zaman alıcı veya dramatik bir süreç olmamalıdır ve bu nedenle FOREO, üç adımlı basit bir yaklaşım olan İsveç Güzellik Rutini gibi kavramları tanıtıyor. Bu rutin, cihazların ve cilt bakımının sinerjisiyle mümkün olan en iyi sonuçları en az çabayla elde etmek için titizlikle seçilmiş birkaç ürün kullanmaya odaklanıyor. Sadece yedi dakika içinde temizlemeyi, nemlendirmeyi ve yüzünüze bir gülümseme getirmeyi vaat ediyor.

Bir cevap yazın